Bildemontasje med rette proporsjoner: Slik vil det bli om kommunens vedtak blir stående.
Klage på rammetillatelse om mobilmast på Hammerbakken skole
Kolsås Vel klager med dette på Bærum kommunes vedtak om å tillate basestasjon med gittermast ved siden av fotballbanen på Hammerbakken skole, Åsbråtan - Glitterudveien 50 , Gnr/Bnr: 91/643. Stedet som er godkjent, er mellom fotballbanen og turveien nedenfor skolen, omtrent der det står en lysmast i dag. Mobilmasten er dobbelt så høy som den nåværende lysmasten, 20 meter, og mange ganger tykkere, med målene 1,5 * 1,5 meter.
Vi er rystet over at Bærum kommune har gitt denne tillatelsen på tross av at de selv skriver i rammetillatelses-vedtaket: "Selv om masten ikke vil hindre bruken av turvei-/ friområdet kan den sies å bli visuelt skjemmende både i forhold til nær- og fjernvirkning."
Hammerbakken-området er en visuell perle, og det er svært alvorlig å godkjenne et byggverk som alle er enige om at vil være skjemmende både nært hold og på lang avstand. Det er et vakkert, parkmessig opparbeide område med flott utsikt, populært for barn og voksne gjennom hele året, og en fin ramme rundt store arrangementer på Hammerbakken skole. Boligene rundt området er for det meste rekkehus og blokker i de tettbebygde småveiene rundt, de fleste uten hager.
Kommunen skriver også i vedtaksnotatet: "Tiltakshaver har forsøkt å inngå grunneieravtale for plassering av basestasjonen ved Belset skole, Gommerud og Glitterud, uten hell." Særlig når det gjelder Glitterud, vet vi at en plassering vil være lite skjemmende og berøre svært få mennesker.
Vi mener kommunen har gitt seg for lett når det gjelder opplysningene fra TELIASONERA NORGE AS c/o Pro Invenia AS om alternativ plassering. Glitterud-området eies av Løvenskiold, den langt største landeieren i kommunen. Hvis denne eieren rutinemessig sier nei til alle allmenn-nyttige tiltak, og særlig mobilmaster som i dette tilfellet, er det svært negativt for den øvrige befolkningen. At denne eieren helt uten argumentasjon kan sette foten ned for det som må være et gode for befolkningen er et alvorlig demokratisk anliggende som kommunen ikke uten videre skal godta.
Vi forstår at Bærum kommune ønsker å følge regjeringens mål om å bidra til å øke mobildekningen. Men vi forstår på ingen måte at kommunen vil akseptere at en monstermast skal plasseres midt i et vakkert, parkmessig opparbeidet område og danne et skjemmende blikkfang i stedet for den flotte utsikten som er der i dag.
Siden det rent faktisk er andre steder i nærområdet som er mer egnet, mener vi kommunens tillatelse må omgjøres. Det bør kreves at tiltakshaver arbeider hardere for å komme til enighet med grunneieren om de mer egnede plasseringene.